Banijay Launch

Banijay esittelee uuden maailmanlaajuisen aloitteen, Banijay Launchin, joka tukee nousevia naispuolisia non-scripted -televisioformaattien tekijöitä.

Banijay Americas yhteistyössä Everywoman Studiosin kanssa on tilannut Geena Davis Institutilta maailman ensimmäisen tutkimuksen naisten osallisuudesta non-scripted -televisio-ohjelmien kehittämiseen ja myyntiprosessiin.

Cannes, 17. lokakuuta 2023: Media- ja viihdetalo Banijay käynnistää tänään upouuden maailmanlaajuisen aloitteen, joka on suunniteltu tukemaan naispuolisia tekijöitä, jotka kehittävät non-scripted -televisioformaatteja. MIPCOM 2023 – tv-festivaalin yhteydessä Cannesissa järjestetyssä aamiaistilaisuudessa lanseerattu Banijay Launch -aloite on suunnattu luovien naistekijöiden löytämiseen ja tukemiseen. Tarkoituksena on lisätä naisten osallisuutta kansainvälisten televisioformaattien kehittämisessä.

Endemol Shine North American toimitusjohtajan Sharon Levyn aloitteesta ja Banijayn kehitysjohtajan James Townleyn johdolla Banijay Launch tarjoaa kilpailun finaaliin valituille naisille mahdollisuuden saada mentorointia ja formaatti-ideansa kansainväliseen levitykseen. Tämän lisäksi Banijayn maailmanlaajuinen luovien tekijöiden kollektiivi tulee olemaan finalistien apuna kilpailuun osallistuvien formaattien kehittämisessä ja pitchaamisessa tuomaristolle.

Banijay Launch on suunniteltu strategiaksi, jolla puututaan sukupuolten väliseen epätasa-arvoon ja edistetään naisten osallistumista luoviin projekteihin. Aloitteen kautta etsitään kansainvälisesti kiinnostavia, naistekijöiden uusia non-scripted -televisioformaatteja eri puolilta maailmaa. Kuka tahansa nainen työnkuvaan ja alaan katsomatta voi osallistua kilpailuun.

Banijay Launch on Propelle-ohjelman innoittama aloite. Propelle on Everywoman Studiosin toimitusjohtajan Abby Greensfelderin vuonna 2020 luoma ja kehittämä naisille suunnattu kiihdyttämö. Levy ja Endemol Shine North America ovat tehneet kiihdyttämössä yhteistyötä Everywoman Studiosin ja Realscreen-lehden kanssa jo kahtena peräkkäisenä vuonna, joten heillä on pitkäaikainen yhteistyösuhde. Greensfelder toimi konsulttina Banijay Launch -aloitteen luomisessa ja osallistuu tuomaristoon aloitteen avausvuonna.

Ohjelman tueksi Banijay Americas on teettänyt yhteistyössä Everywoman Studiosin kanssa Geena Davis Institute on Gender in Media -tutkimuksen, joka on ensimmäinen laatuaan. Instituutti on ainoa maailmanlaajuinen riippumaton ja voittoa tavoittelematon järjestö, joka tutkii monimuotoisuutta ja tasa-arvoa media- ja viihdemaailmassa. Gender in Media -tutkimuksen tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja ja vanhoja rakenteita tukevia stereotypioita, sekä luoda non-scripted -televisioformaattien naistekijöistä tutkimustietoa. Uraauurtavassa tutkimuksessa tutkitaan naisten osallisuutta luovissa johtotehtävissä käsikirjoittamattomassa tv-viihteessä neljällä eri alueella: Brasiliassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa sekä yhdellä myöhemmin määriteltävällä EU:n alueella.

Osallistuminen ovat nyt MAHDOLLISTA osoitteessa www.banijaylaunch.com.

(HUOM. Finalistit ovat nyt valittu! Mikäli hait mukaan ja sinulle ei ole ilmoitettu, että olisit finalistien joukossa, voit tarjota aina ohjelmaideaasi suoraan Suomen Banijaylle. Yhteystiedot ovat: Vera Olsson, vera.olsson@banijay.fi, 040 5232927 / 30.1.2024)

Miten kilpailu toimii? Banijay valitsee kaikista televisioformaatti ehdotuksista viisi finalistia, jotka saavat mentoriksi paikallisen luovan alan naistekijän (nimet julkaistaan myöhemmin). Mentorin tehtävä on auttaa finalistia kehittämään formaattiaan finaalivaihetta varten. Kilpailu huipentuu live-pitchaukseen Levyn ja Townleyn johtaman tuomariston edessä. Tuomareihin kuuluvat Banijayn toimitusjohtaja Marco Bassetti, Banijay Iberian toimitusjohtaja Pilar Blasco ja Everywoman Studiosin perustaja ja toimitusjohtaja Abby Greensfelder. Voittaja julkistetaan London Screenings 2024 -tapahtumassa.

Sharon Levy, Endemol Shine North American toimitusjohtaja, kommentoi: ”Banijay etsii jatkuvasti uusia tapoja tukea laajempaa sisältöyhteisöä, monipuolistaa tuotantoputkeaan ja viime kädessä terävöittää luovuuttaan. Banijaylla on kiistaton menestys kansainvälisen IP:n kehittäjänä ja meillä on ensiluokkaisten tuottajien maailmanlaajuinen verkosto, sekä alan johtava Banijay Creative Networksin luotsaama unscripted tuotantojen infrastruktuuri, joten olemme valmiita avaamaan ovemme uusille luoville naistekijöille”.

Banijay Launchin ja Geena Davis -instituutin kanssa solmitun kumppanuuden avulla toivotamme tervetulleiksi naispuoliset tekijät, joilla saattaa olla vaikeuksia saada muuten äänensä kuuluviin, ja toivomme että voimme näin luoda uusia suuntia alalle ja edistää seuraavan sukupolven hittiformaattien syntyä.”

Marco Bassetti, Banijayn toimitusjohtaja, kommentoi: ”Olemme ylpeitä siitä, että yli 50 prosenttia Banijayn johtotehtävistä maailmanlaajuisesti on naisten täyttämiä. Myönnämme kuitenkin, että toimintaympäristö ei ole aina tukenut tämän naistekijöiden menestystä. Banijay Launchin avulla haluamme olla edelläkävijä ja tarjota alusta monille uusille naisten ideoimille non-scripted -formaateille. Toivomme löytävämme alalle uusia lahjakkuuksia, jotka luovat seuraavan Survivorin, MasterChefin tai Big Brotherin…”.

Aloitteessa hyödynnetään Banijay Creative Networksin infrastruktuuria ja asiantuntemusta. Banijay Creative Networks on Banijayn keskeinen unscripted-sisältöä tukeva ja kehittävä osasto, jota johtaa kehitysjohtaja James Townley ja Lucas Green (Chief Content Officer, Operations). 

Huomautuksia toimittajille:

Alla on lueteltu paikalliset Banijay Launch -lähettiläät, joilla kaikilla on intohimo edistää naispuolisten luovien tekijöiden vaikutusmahdollisuuksia ja saada uusia naisten kehittämiä ideoita Banijayn luovaan tuotantoon. He työskentelevät paikallisesti mentoroidakseen omia ehdokkaitaan.

 • Suomi: Vera Olsson, Banijay Finland.
 • Australia: Amelia Fisk, Endemol Shine Australia.
 • Benelux-maat: Annabelle Aaftink, SimpelZodiak.
 • Brasilia: Natasha Szaniecki, Endemol Shine Brasil.
 • Tanska: Line Westi, Metronome
 • Ranska: Leslie Blumberg, Air Productions
 • Saksa: Shona Fraser, Good Times
 • Iberia: Sonia Perez, Cuarzo Producciones
 • Intia: Mrinalini Jain, Banijay Asia.
 • Israel: Lee Gaon, Endemol Shine Israel.
 • Italia: Francesco Lauber, Banijay Italia
 • Meksiko: Marie Leguizamo, Banijay Meksiko ja USA:n latinalaisamerikkalaiset.
 • Norja: Hege Hansen, Mastiff Norja
 • Ruotsi: Miranda Kroge, Mastiffi Ruotsi
 • Iso-Britannia ja Irlanti: Claire O’Donohoe, Remarkable, Initial ja ZnakTV.
 • Yhdysvallat: Chachi Senior, Truly Original

Lisätietoja antavat:

Kate Humphreys, maailmanlaajuinen viestintäjohtaja, Banijay.

Sähköposti: k.humphreys@banijay.com

Puh: +44 7792 222769

Vera Olsson, Head of Factual, Banijay Finland.

Sähköposti: vera.olsson@banijay.com

Puh: +358405232927

 
Tietoa Banijaysta

Vuonna 2008 perustettu media- ja viihdealan konserni, jolla on yli 130 tuotantoyhtiötä 21 eri alueella. Banijay tuottaa yli 180 000 tuntia alkuperäisohjelmia ja formaatteja. Konserniin kuuluu myös live-viihdealan yritys Banijay Events.

Banijay tarjoaa korkealaatuisia, monimuotoisia, paikallisesti kehitettyjä ja maailmanlaajuisesti levinneitä IP-formaatteja ja readymade-ohjelmistoa. Banijay edustaa markkinoiden suurimpia maailmanlaajuisia televisioformaatteja kuten Survivor, Big Brother, Peaky Blinders, MasterChef, Rogue Heroes, Marie Antoinette, Mr Bean, Love Triangle, Hunted, The Summit, Black Mirror, Blow Up! ja Starstruck.

Yhtiön toimintaperiaatteita ovat riippumattomuus, luova vapaus, yhteistyöhön perustuva yrittäjyys ja globaali kaupallinen kilpailukyky. Banijayta johtaa toimitusjohtaja Marco Bassetti. Hänen johdollaan yritys on kasvanut 3,2 miljardin euron liikevaihtoon ja 472 miljoonan euron EBITDA:han vuonna 2022.

Tietoja Banijay Americasista

Banijay Americas on johtava viihdesisällön luoja ja tuottaja, joka koostuu tuotantoyhtiöistä Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Banijay Americas on media- ja viihdealan Banijayn divisioona ja siihen kuuluu tytäryhtiöitä kahdella mantereella: yhdysvaltalainen Endemol Shine North America, Bunim/Murray Productions, Truly Original, 51 Minds Entertainment, Authentic Entertainment, Stephen David Entertainment, meksikolainen Endemol Shine Boomdog ja Banijay Mexico sekä yhdysvaltalainen Hispanic ja brasilialainen Endemol Shine Brasil ja A Fábrica. Lisäksi yhtiö avaa Banijay Studios Brasilian, 750 000 neliömetrin studiotilan vuonna 2023. Yhdessä Banijay Americas tuottaa yli 100 alkuperäissarjaa, joiden joukossa on television suurimpia brändejä, jotka tuottavat yli 1 500 tuntia alkuperäissisältöä vuodessa.

Tietoa Everywoman Studiosista:

Everywoman Studios on täyden palvelun mediayhtiö, joka on omistautunut naisille suunnatulle sisällölle, luodakseen positiivista kulttuurivaikutusta. ESn perusti vuonna 2019 veteraanituottaja Abby Greensfelder, joka on muun muassa Say Yes to the Dressin ja The Last Alaskansin kaltaisten maailmanlaajuisten hittisarjojen luoja. Everywoman Studiosilla on tällä hetkellä kehitteillä ja tuotannossa useita unscripted sarjoja useille eri kanaville ja striimaajille. Yhtiön ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva LFG – joka kertoo Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkueen taistelusta samapalkkaisuuden puolesta sai ensi-iltansa vuonna 2021 Tribecan elokuvajuhlilla ennen kuin se esitettiin HBO Maxilla. Emmy-ehdokkaana olleen elokuvan katsotaan auttaneen pelaajia saavuttamaan palkkatasa-arvon.

Greensfelder ja Everywoman perustivat myös Propellen luovan sisällön kiihdyttämön naistuottajille ja elokuvantekijöille. Ensimmäisen vuoden voittajaprojekti, Prisoner of the Prophet, on nyt suoratoistona Discovery+:ssa. Lisätietoja on Everywoman Studiosin verkkosivuilla.

Tietoa Geena Davis Institute on Gender in Mediasta: 

Instituutti on ainoa tutkimustietoon perustuva organisaatio, joka tutkii maailmanlaajuista viihdeteollisuutta vähentääkseen eriarvoisuutta, edistääkseen naistekijöiden osallisuutta ja muuttaakseen tasa-arvoa jarruttavia stereotypioita perheviihteessä ja mediassa. Katso lisätietoja osoitteesta seejane.org.

Tietoa Banijay Finlandista

Banijay Finland on yksi Suomen suurimmista TV-tuotantoyhtiöistä. Tavoitteemme on tehdä Suomen laadukkainta televisioviihdettä ja olla Suomen paras työpaikka. Tuotamme useita Suomen suosituimpia reality- ja viihdetuotantoja kuten Tanssii tähtien kanssa, Vain elämää, Selviytyjät ja Temptation Island Suomi. Vuonna 2022 Banijay ryhtyi panostamaan myös omaan kotimaiseen tuotekehitykseen palkatessaan pitkänlinjan tv-alan tekijän Vera Olssonin faktaohjelmien päälliköksi.